Ontdek de historische Hanzestad

Waar eens de hoge golven van de Zuiderzee tegen de stadsmuur beukten en waar de vissers hun vangst aan wal brachten staat nu De Admiraal. Tegen de zo’n 700 jaar oude muur en aan prachtige Veluwse- heide en bossen bevind zich ons sfeervol ingerichte restaurant. 

Kom Harderwijk ontdekken naast een bezoek aan ons restaurant!

RONDLEIDING 

Voor een cultuurhistorische rondleiding door onze oude stad moet u bij Rondeel zijn. Een arrangement bij ons samen met een wandeling kunt u reserveren voor kleine en grote groepen. Bezoek de oude veste en draag een steentje bij aan het monumentenfonds.

MARIUS VAN DOKKUM

In de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk bevind zich het Marius van Dokkum museum.

Hier ontleedden de professoren destijds onder toeziend oog van hun studenten lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen. Deze markante historische locatie heeft na een grondige verbouwing een nieuwe en unieke bestemming gekregen.

BIKE TOUR

Ga met Mirjam mee voor een ontspannen fietstocht door onze mooie stad. In combinatie met wat lekkers bij ons fietst u zo een eind weg. Of wat dacht u van een tocht over de prachtige heide en bossen. 

FIETS ROUTE

Liever zelf een route fietsen via de vele fietsknooppunten? Op de website en via de Fietsroutenetwerk app kunt u eenvoudig uw route uitstippelen of er een uitkiezen.

Volg een route vol historie, water, boerenland, bos en/of heide.

RONDVAARTEN

Het water op? Kijk op de site voor het aanbod. Wegens reconstructie van de nieuwe Vissershaven kan de informatie afwijken.

BOTTER HUREN

Vaar mee vanuit de vissershaven langs onbewoonde eilandjes op het veluwemeer. Of vaar met een botter naar Elburg!

 

SUPPEN

Relaxed touren of sportief suppen door onze nieuwe haven? Ga met of zonder instructeur op pad en ontdek Harderwijk vanaf het water.

 

DE NIEUWE BOULEVARD

Sinds 2018 veranderde de oude parkeerplaats op de boulevard naar een echte passantenhaven. De auto’s hebben plaats gemaakt voor bootjes en watersport. Van de nieuwe Jachthaven en woonwijk flaneer je over de boulevard naar de nieuwe wandelpromenade de Wijde wellen.

Na een hele poos “tussen de hekken” hebben gestaan is onze locatie zo enorm verandert. Met mooi weer is het bij ons iedere dag vakantie. Waar we nu bijna iedere avond van een prachtige zonsondergang over het water kunnen genieten. Onze gasten zijn écht even weg bij ons.

 

DE WIJDE WELLEN 
Wandel over de mooiste promenade van Nederland.

 

DOLFINARIUM

Vanaf 19 februari is het Dolfinarium weer geopend. Kijk even op hun site voor de openingstijden. Combineer uw dagje dolfinarium met een bezoek aan ons restaurant. Op nog geen paar minuten lopen bent u al bij ons voor een hapje of drankje, in de zomer rijd het treintje u weer terug naar de parkeerplaats.

OPENINGSTIJDEN

 

vanaf 10.30 open.

maart: maandag en dinsdag gesloten
april: maandag (muv 2e Paasdag) gesloten
mei t/m september: alle dagen open

Voor contact: mail 
info@restaurant-de-admiraal.nl
of
vul het contactformulier op deze website in.

Iets te vieren buiten onze openingstijden? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 Reserveer een tafel

Klik op de knop rechtsonder om direct een tafel te reserveren, de reserveringen worden automatisch binnen geplaatst.
Voor op het terras kunt u niet reserveren.

 

Adres

Strandboulevard West 16
3841 CS Harderwijk

Tel: 0341-412446
E-mail: info@restaurant-de-admiraal.nl

PARKEREN
Dolfinariumeiland P6B maximaal 3 uur.
Langer dan 3 uur: Houtwalgarage of  P2 (Ir. Lelykade )

vanaf 1 november t/m 31 maart kunt u weer parkeren op de boulevard!