Ontdek de historische Hanzestad

Waar eens de hoge golven van de Zuiderzee tegen de stadsmuur beukten en
waar de vissers hun vangst aan wal brachten
staat nu restaurant de Admiraal.
Aan prachtige Veluwse- heide en bossen
opende opa in 1978 ons restaurant. 

Kom Harderwijk ontdekken met een van onze vrienden in combinatie met een arrangement.
Of laat je inspireren door onze favoriete plekjes. 

RONDLEIDING 

Voor een cultuurhistorische rondleiding door onze oude stad moet u bij Rondeel zijn. Een arrangement bij ons samen met een wandeling kunt u reserveren voor kleine en grote groepen. Bezoek de oude veste en draag een steentje bij aan het monumentenfonds.

SUP & GO

Sup & Go bevind zich om de hoek achter het dolfinarium. Ga mee het Wolderwijd op of sup een rondje door de haven. Ze bieden verschillende tours en lessen aan. Liever surfen over het asfalt? Ze nemen je ook graag mee op de longboard langs leuke plekjes in Harderwijk.

In combinatie met suppen of skaten kan je bij ons heerlijk lunchen, dineren, borrelen of BBQ-en. Op hun site staan alle arrangementen onder elkaar. Ook in combinatie met een fietstocht.

 

MUSEUM

In de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk bevind zich het Marius van Dokkum museum.

Hier ontleedden de professoren destijds onder toeziend oog van hun studenten lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen. Deze markante historische locatie heeft na een grondige verbouwing een nieuwe en unieke bestemming gekregen.

BIKE TOUR

Ga met Mirjam mee voor een ontspannen fietstocht door onze mooie stad. In combinatie met wat lekkers bij ons fietst u zo een eind weg. In combinatie met een suptocht en een heerlijke lunch bij ons hebben we een leuk arrangement voor een actief dagje uit.

FIETS ROUTE

Liever zelf een route fietsen via de vele fietsknooppunten? Op de website en via de Fietsroutenetwerk app kunt u eenvoudig uw route uitstippelen of er een uitkiezen.

Volg een route vol historie, water, boerenland, bos en/of heide.

DE VELUWE

Harderwijk ligt aan de rand van Nederlands mooiste natuurgebied: de Veluwe. Vanaf de bebouwde kom is het slechts tien minuten fietsen naar zandverstuiving het Beekhuizerzand. Een zeldzaam mooi gebied op de Noord-Veluwe, met aardige hoogteverschillen. Dit gebied wordt ook volop gebruikt door hardlopers en mountainbikers, maar ook door gezinnen die er gezellig picknicken en genieten van fraaie vergezichten.

Je vindt dit stuifzandgebied door rondom Harderwijk de Fietsknooppuntenroute te volgen. Het Beekhuizerzand ligt tussen knooppunt 50 en 53. 

 

DE OUDERWETSE

De Ouderwetse Bakkerij, maar liefst 180 jaar oud en een begrip in Harderwijk.  Ze maken al hun producten nog op ambachtelijke wijze, broden en kadetten worden nog op de vloer in de oven gebakken!

Neem een kijkje in hun prachtige historische winkel en probeer eens een stukje zeebeer.

MELKHUISJE

Als u dan toch bij de bakker bent geweest dan moet u ook echt even langs het melkhuisje in dezelfde straat.
Een boeren winkeltje midden in de binnenstad. U vind hier verse ambachtelijke (zuivel) producten, en oud Hollandse lekkernijen.

Neem een kijkje in Dicky’s schattige winkeltje aan de Hoogstraat 42.

RONDVAARTEN

Vanaf de de Strekdam in Harderwijk (Dolfinarium eiland) om 12:00 uur en 14:00 uur vertrekt de m.p.s. Jacqueline voor een anderhalf uur durende tocht.

  • Daily starting from july 4th, 2023 until august 31st, 2023from 12:00 to 15:30
  • Price: €13,50

Kijk voor actuele tijden (buiten juli en augustus) voor rondvaarten, op hun website.

DOLFINARIUM

Kijk even op hun site voor de openingstijden. In de zomermaanden rijd er een treintje of bus vanaf het grote parkeer terrein naar de boulevard.

DE NIEUWE BOULEVARD

Sinds 2018 kan je bij ons aan de kade aanmeren in de nieuwe passantenhaven, waar jaren een groot parkeerplaats is geweest. De auto’s hebben plaats gemaakt voor boten en watersport. Vanuit de nieuwe Jachthaven en woonwijk flaneer je over de boulevard naar de nieuwe wandelpromenade de Wijde wellen.

Na een hele poos “tussen de hekken” hebben gestaan is onze locatie enorm verandert. Met mooi weer is het bij ons iedere dag vakantie. 

 

OPENINGSTIJDEN

Alle dagen vanaf 10.30 uur

 

Iets te vieren buiten onze openingstijden? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 Reserveer een tafel

Klik op de knop rechtsonder om direct een tafel te reserveren.

Adres

Strandboulevard West 16
3841 CS Harderwijk

Tel: 0341-412446
E-mail: info@restaurant-de-admiraal.nl

PARKEREN
P5 Boulevard · voor de deur (vanaf 1 oktober t/m 31 maart)
P6 Dolfinarium eiland · 4 minuten lopen · max 3 uur
P11 Vuldersbrink · 5 minuten lopen · eerste 2 uur gratis & na 21:00 · overdekt
P14 Houtwal · 7 minuten lopen · eerste 2 uur gratis & na 22:00 · overdekt